Szöllősi Beáta

gyógytornász, jógaoktató, BEMER terapeuta

Gyógytorna 2120

Szentesen születtem 1971-ben, és Szentesen jártam általános, majd középiskolába.

1989-1992-között a Budapesti Műszaki Egyetemen vegyészmérnöki képesítést szereztem. Ez a szakterület még sem vált be számomra, úgy éreztem, inkább embereknek szeretnék segíteni abban, hogy egészségesebben élhessenek.

A Mozgássérültek Állami Intézetében 2 évig dolgoztam segédápolónőként a gyógytornászi képzés előtt és alatt.

A gyógytornászi képzést a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetemen (ma Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar) végeztem 1999-ben.

2 gyermekem (1999 és 2001) születése és felcseperedése után, 2 évig otthonápolási szolgálaton (Hospice Bt., Budapesti Mozgássérültek Egyesülete) keresztül is jártam ki betegekhez gyógytornáztatni.

2004-től a Fire-Med Bt. (korábban Dunakeszi Gyógytorna Bt.) alkalmazottjaként tevékenykedem gyógytornászként.

Gyógytornászi hivatásom során részt vettem a Magyarországi McKenzie Intézet LUMBÁLIS (derék táji), HÁTI és NYAKI gerinc mechanikai diagnózisa és terápiája képzéseken (McKenzie terapeuta), továbbá a Spineart Továbbképzési Központ 3D Scoliosis Terápia, illetve a VISZEN Kft. scoliosis tanfolyamon (schroth terapeuta), majd 2013-2015-ben a Holisztikus Medicína Alapítvány manuálterápia tanfolyamsorozatán manuálterapeuta képzettséget is szereztem.

Tagja vagyok a Magyar Gyógytornászok Társaságának.

1991 óta gyakorolom a jógát, napi rendszerességgel, továbbá évente aktív résztvevője vagyok a Jóga a mindennapi életben rendszer hazai hétvégi és nyári jóga szemináriumainak. 2 alkalommal Indiában is részt vettem több hetes intenzív jóga programon, illetve az 1998. és 2010. évi Haridwar-i Kumbha Mélán.

2006-tól a "Jóga a Mindennapi Életben" Rendszer végzett jógaoktatója vagyok, valamint tagja a Magyar Országos Jóga Uniónak. A jóga oktatásában külön előny számomra gyógytornász képzettségem, mely még szélesebb körű anatómiai, illetve fiziológiai ismereteket és gyakorlati tapasztalatokat biztosít. A gyógytornáztatásban pedig külön előnyt jelentenek a jógázási és jógaoktatói tapasztalatok.

2005-ben ismerkedtem meg a BEMER terápiával, és részt vettem a hazai BEMER Központ szakmai képzésein, végzett BEMER terapeuta lettem. Saját életemben is hasznos, sokoldalú és jó tapasztalatokat szereztem a BEMER készülékek hatásáról, mely miatt a páciensek gyógytorna foglalkozásába építve, vagy attól függetlenül önálló terápiaként is ajánlom, illetve alkalmazom.

Jelentkezés: Szöllősi Beáta gyógytornász, jógaoktató, BEMER terapeuta, tel: +36-20-4512011, beata@gyogytorna-2120.hu